DE CE A PRIMIT IISUS LA NAŞTERE, SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE ?

 

Cu toţii ştim faptul că, la naştere, Iisus a primit de la cei trei magi, smirnă şi tămâie!

V-aţi gândit de ce ? Smirna are efect antiseptic, susţine activitatea sistemului imunitar, are efect de relaxare, de calmare asupra pielii, creşte oxigenarea celulară şi tisulară; de asemenea, are efect tonic, creează o stare de bine. S-a dovedit faptul că smirna conţine o concentraţie crescută de sesquiterpene, compuşi chimici ce acţionează asupra hipotalamusului, glandei pituitare, amigdalei cerebrale, având astfel rol important în gestionarea emoţiilor.
Este de asemenea cunoscut faptul că, smirna este conţinută şi de uleiul miruit; de altfel, este un bun ulei de fixare, adică potenţează aroma, parfumul altor uleiuri, aşa încât aroma să persiste mai mult timp.
Interesant este faptul că Maria, dupa primirea darurilor la naşterea lui Iisus, a ştiut exact cum să folosească aceste uleiuri!
Ştia faptul că uleiul de smirna (myrrh) poate fi aplicat pe bontul ombilical, având efect antiseptic. De asemenea, ştia că putea folosi acest ulei şi mai târziu, pentru a proteja pruncul de infecţii (respiratorii, digestive, gingivale). Asemenea ei, toate femeile din acele timpuri cunoşteau efectele uleiurilor esenţiale, şi le foloseau în viaţa de zi cu zi.
De efectele benefice ale uleiului de smirnă s-a bucurat şi Maria, deoarece avea nevoie de un antiseptic (doar ştim unde şi cum a nascut)! Se ştie faptul că masat pe abdomen, uleiul de smirnă are rol de îndepărtare a vergeturilor apărute în timpul sarcinii.
Ce se mai ştia in legătură cu uleiul de smirnă, este faptul că ajută sufletul să simtă prezenţa „mamei”, aceasta putând fi chiar Mama Pamânt!
Conferă stabilitate şi siguranţă. Ajută în eliberarea fricii, prin restabilirea legăturii sănătoase cu pământul!

Uleiul de tămâie, are şi el efect antiseptic şi este puternic antiinflamator, astringent, cicatrizant. Util de folosit în eliberările emoţionale, în special frica, anxietatea.
Este un ajutor de bază în timpul rugăciunilor (şi meditaţiei), fiind mereu folosit în timpul diverselor ritualuri.
Se poate folosi cu succes pentru purificarea spaţiilor, pentru îndepărtarea energiilor de joasă vibraţie, ajutând şi la ruperea legăturilor cu trecutul.
I se mai spune „ULEIUL ADEVARULUI”, pentru că utilizarea lui favorizează capacitatea de a discerne între adevăr şi fals.
La nivel celular, acest ulei reaminteşte celulelor să funcţioneze corect, ca şi cum ar activa ”codul lui Dumnezeu”!
Emoţional, ajută conectarea cu Tatăl!

Au fost foarte inspiraţi magii, în alegerea darurilor pentru pruncul Iisus, aşa-i?
Sunt convinsă de faptul că ştiau exact ce era util sa-I dăruiasca!

La fel de interesant este şi faptul că la pregatirea pentru înmormântare, Nicodim si Iosif din Arimatea, au folosit ulei de smirnă şi ulei de tamaie!

 

Lasă un comentariu mai jos